יום רביעי, 23 באוגוסט 2017

האם התקן תוך רחמי מתאים לך?


התקן תוך רחמי הוא אמצעי מניעת הריון שיכול להתאים לנשים מסוימות. יעילות גבוהה מאוד אך יש לו גם חסרונות מסוימים שכדאי להכיר. בנוסף, כל אישה צריכה לקבל ייעוץ מקצועי טרם הכרעה בשאלה איזה סוג של אמצעי מניעה אידיאלי עבורה.

מאפייני ההתקן

התקן תוך רחמי מוכר גם בשם "טבעת" והוא מתאפיין בגודל של סנטימטרים בודדים בלבד. צורת T מאפשרת להחדיר את ההתקן לתוך חלל הרחם, בהליך קצר יחסית ולא כואב. ההתקן מונע השתרשות ביצית מופרית בחלל הרחם ויעילותו במניעת הריון עומדת על מעל 98%. כמו כן, ההתקן עשוי פלסטיק, עטוף חלקו בנחושת ובקצהו יש חוט. החוט משמש להוצאת ההתקן על ידי הרופא והוא אינו מורגש על ידי האישה.

היתרונות של ההתקן

התקן תוך רחמי מתאים לך במידה ותרצי לנצל את היתרונות הבאים:
  • עמידות למשך 5 שנים
  • היעדר התעסקות מיוחדת מלבד ביקורת תקופתית
  • עלות שימוש משתלמת בהשוואה לרכישת אמצעי מניעה אחרים
  • שימוש נוח
  • היעדר תלות בזמן קיום יחסי מין
מעבר לכך, ההתקן מתאים לנשים שרוצות להישאר בשליטה ולא מעוניינות לסמוך על הפרטנר שלהן בעת קיום יחסי מין. זמן ההגנה של ההתקן משתנה אך עומד על כמה שנים לפחות בכל מקרה ורק במקרים נדירים עלולים להופיע סיבוכים.

למי ההתקן לא מתאים?

התקנת התקן תוך רחמי אינה מתאימה לנשים שרוצות לשמור על אפשרות של כניסה להריון. ניתן כמובן להוציא את ההתקן ולהחזיר את הרחם לפעילות הורמונאלית רגילה, אך זה כרוך בביקור אצל הרופא. ההתקן פחות מתאים לנשים שמעוניינות בהגנה ממחלות מין ולנשים שלא נמצאות עם בן זוג קבוע לאורך זמן.

סוגי התקנים


לצד התקן תוך רחמי רגיל קיים גם התקן מירנה. זהו התקן עם ציפוי נחושת וצינורית שמכילה פרוגסטרון. הצינורית משחררת באופן קבוע את הורמון הפרוגסטרון לתוך הרחם וכך מונעת דימומים. היעילות של התקן מירנה גבוהה יותר מהיעילות של ההתקן הרגיל והוא מתאים בעיקר לנשים ששומרות נידה, לנשים שסובלות מכאבי מחזור ומחזורים לא סדירים ולנשים שסובלות מהיעדר ברזל ואנמיה. 

יום חמישי, 30 במרץ 2017

מהו התקן למניעת הריון?


במאמר זה נתמקד בהתקן למניעת הריון, ונבין מהו בדיוק ההתקן הזה, מהו תפקידו וכיצד הוא מסייע לנו לנהל חיי מין בטוחים ושגרתיים מבלי חשש להיריון. נכיר כמה סוגים שונים של התקנים, ונבין בדיוק האם מדובר בפתרון שמתאים עבורכן.

נשים רבות מקיימות חיי מין פעילים, ורוצות למצוא אמצעי מניעה בטוח וקבוע


אקטיביות מינית היא מנת חלקן של מרבית הנשים בגילאים 18 עד 65 במדינת ישראל בפרט ובעולם המערבי ככלל. כאשר נכנסים לזוגיות ארוכת טווח, בה כבר אין חשש למחלות מין מסוגים שונים אך עדיין יש צורך לקיים פעילות מינית רגילה ללא חשש כניסה להיריון – יש צורך בפתרון של אמצעי מניעה קבוע ברמה בטיחותית גבוהה, והפתרון המתאים ביותר במידה רבה הוא התקן למניעת הריון – יותר מהגלולות שיכולות לגרום לבעיות הורמונליות ויותר מקונדומים שמהווים חוסר נוחות בזוגיות קבועה.

כיצד בדיוק עובד ההתקן למניעת הריון, ומהן האפשרויות של התקנים שונים


·         איך זה עובד? התקן למניעת הריון יכול לעבוד במתכונת פיזית או במתכונת הורמונלית. ההתקן מותקן לאיבר המין של האישה, וההתקנים הפיזיים פשוט מונעים פיזית את הכניסה של הזרע ואת ההפריה של הביצית – מה שמונע בוודאות רבה כניסה להיריון. כך, ניתן לקיים שגרה מינית בריאה ובטוחה ללא חשש של כניסה להיריון – וזה פרט חשוב מאוד לאיכות החיים של נשים רבות.
·         מהן האפשרויות? כיום ישנן כמה וכמה אפשרויות של התקן למניעת הריון – כאמור, התקן למניעת הריון פיזי הוא הנפוץ ביותר, וזה יכול להיות שטוח או כדורי (פיתוח חדש שכדאי מאוד להכיר). מעבר לכך, ישנם גם התקנים הורמונליים שקולטים זרע – אך חשוב להבין שאלה לא מתאימים לחלק גדול מהנשים שבוחרות בהתקן, משום שהדבר לא פותר את הבעיה ההורמונלית של גלולות מניעת ההיריון.

חשוב מאוד לבחור בהתקן המתאים ביותר לכן – ובגניקולוג מקצועי



בחירה של התקן למניעת הריון היא לא עניין של מה בכך, ובכדי לבחור בצורה הנכונה ביותר חשוב מאוד לפנות לייעוץ מקצועי ולטיפול מקצועי אצל גניקולוג המתמחה בכך – רק כך תוכלו להבטיח את הבחירה הנכונה ואת הנוחות שאתן מחפשות בחיי המין.