יום רביעי, 4 ביולי 2018

התקן בלרין - היתרונות


התקנים למניעת היריון שינו לחלוטין את האופן שבו אנו מרגישים בטוחים לגבי קיום יחסי מין, תרמו לביטחון של נשים רבות ברחבי העולם וכמובן תרמו לחיי זוגיות ואהבה טובים יותר. עם זאת, לכל התקן יש כמה חסרונות שהופכים אותו ללא מתאים עבור נשים מסוימות. התקן בלרין מציג מספר יתרונות גדול במיוחד, ואם עוד לא שמעתם עליו הגיע הזמן שתשמעו. מה כל כך טוב בו?

מהו התקן בלרין?
יחסי מין לא מוגנים יכולים להיגמר בהרבה יותר מהיריון, הם יכולים להיגמר בהעברת מחלות שונות שלעתים יכולות להיות סופניות. התקן למניעת היריון אמנם לא מונע את המחלות ומוטב לסמוך עליו רק כאשר מכירים את אותו האדם שעמו אתן מקיימות אהבה, אך בדבר אחד אתם יכולות להיות בטוחות – היריון כנראה שלא ייצא מזה. התקן בלרין הוא אחד מההתקנים החדישים והיעילים ביותר למניעת היריון והיתרון הגדול שלו שהוא לא פועל באמצעות הורמונים ובכך לא משפיעה לרעה על חלק מהנשים שרגישות לעניין זה. זה מה שהופך אותו להתקן המוביל שכבר משומש רבות בעולם.

כיצד התקן בלרין מונע היריון?
התקן בלרין כנאמר לעיל, אינו פועל באמצעות הורמונים אך גם לא פועל באופן מכני. הוא פועל למניעת ההיריון על ידי הפרשת יונים של נחושת כאשר אלו הם שמונעים את ההשרשה ואת ההיריון. שיטה זו מדכאת את ההיריון במהירה כאשר האישה יכולה להיות בטוחה שזרעי הגבר לא יעשו את דרכם אל הביצית ויגרמו לבלתי רצוי. הפרשת יוני הנחושת היא המצאה חדשה יחסית ובעוד מתקנים אחרים מסתמכים על שינויי הורמונליים שיכולים לפגוע באישה, ליוני הנחושת אין כלל השפעה על גוף האישה. עוד יתרון חשוב הוא המבנה שלו והחומר שממנו הוא עשוי, שמכיל יתרונות גם בהחדרה וגם בשימוש.

כיצד בנוי התקן בלרין?
·         רק ממבט חטוף על התקן בלרין אפשר להבין מדוע הוא כל כך יעיל ונוח. התקן הבלרין למעשה מורכב מחוט תיל מתכתי, דק מאוד וכמעט ולא מורגש ויחד עם זאת מאוד גמיש. החוט הזה נקרא ניטינול והוא למעשה זה שיוצר החדרה קלה שלרוב נשים מדווחות כי לא הרגישו אותה כלל.

·         המבנה של ההתקן התוך רחמי הזה מעוגל מאוד והוא בנוי מ-17 כדוריות נחושת, מה שיוצר תחושה נוחה מאוד ומקבע אותו בתוך רחם האישה. כמו כן מבנה זה מצופה בפולימר שמוסיף לגמישות ולתחושה הנוחה. לאחד מהקצוות שלו מחובר חוט פוליפרופילן בעל שני זנבות, וכך אפשר לשלוף אותו בקלות.

·         אחר שההתקן מוכנס מוציאים את הצינורית וההתקן חוזר לצורתו המקורית, התלת ממדית, בצורת עיגול. כך הוא מקבל את צורת הרחם מה שמביא לנוחות רבה עבור האישה. אין לו קצוות חדים או פינות שיכולים לגרום לתחושה לא נעימה והוא נע בחופשיות רבה.

יעילות למשך שנים רבות
התקן תוך רחמי לעולם לא יהיה יעיל לנצח נצחים ויש צורך להחליף אותו תוך תקופה, וכמו כל התקן תוך רחמי אחר, התקן בלרין יעיל למשך 5 שנים. בתום תקופת 5 שנים יש צורך להגיע אל הרופא ולהסיר אותו ולאחר מכן אפשר להכניס אחד חדש במידת הצורך. חשוב לזכור שאחרי הסרת ההתקן, בין אם לפני מועד תום 5 השנים ובין אם אחרי 5 שנים, פוריות האישה חוזרת להיות בדיוק אותו הדבר לפני ההחדרה. כמו כן חשוב לזכור כי בכל מקרה על האישה להתייעץ עם הרופא לפני הבחירה בהתקן זה וכמובן בכל שאלה או ייעוץ שהיא רוצה לקבל כדי לפזר את סימני השאלה מסביבו.







יום שני, 11 ביוני 2018

התקן למניעת הריון - אחוזי הצלחה


התקן למניעת הריון- אחוזי הצלחה

השימוש באמצעי מניעה הולך וגובר בשנים האחרונות, וכן גם מתפתח עם הזמן
נשים רבות בוחרות להשתמש כיום באמצעי מניעה שונים בכדי להוריד משמעותית את הסיכוי שיכנסו להריון בזמן קיום יחסי מין לא מוגנים. כיום ישנו מגוון רחב של אמצעי מניעה הזמינים לכל אחד ואחד, כאשר לכל אחד מהם יתרונות וחסרונות שונים אשר חשוב להכיר. אחד מאמצעי המניעה הנפוצים ביותר לשימוש הינו ההתקן, כאשר ישנם כמה דברים המשפיעים על יעילותו.


אז מה הם אחוזי ההצלחה של התקן למניעת היריון ומה משפיע על פעילותו?

·        סוג ההתקן: כיום ישנם סוגים רבים של התקנים הנמצאים בשימוש בקרב נשים רבות, כאשר כל התקן פועל בצורה שונה ולכן היעילות של כל התקן שונה. רוב ההתקנים מספקים יעילות במניעת היריון ב 98-99% מהמקרים למשך של שנתיים-חמש. לרוב, התקנים הורמונליים מספקים הגנה לתקופה קצרה יותר, בעוד התקנים כימיים כגון התקן נחושת מספקים הגנה ממושכת יותר היות והם אינם מושתתים על הפרשת הורמונים.

·        משך השימוש בהתקן: גם אם ההתקן מבטיח הגנה ברמה של 98% למשך חמש שנים, לרוב בשנים הראשונות ההתקן יהיה יעיל יותר מאשר לקראת סוף 5 השנים, והיעילות הינה ממוצע כלשהו בין השנים הללו, כך שיכול להיות שבשנים הראשונות ההגנה תהיה של 99% בעוד בשנתיים האחרונות תהיה של 97%, אולם הממוצע המפורסם יהיה 98%.

·        נטייה גנטית: לנשים שונות נטייה גנטית שונה לכניסה להיריון, כאשר במקרים נדירים הנטייה להיכנס להיריון כל כך משמעותית עד שנשים אלו לא יוכלו להרוויח מהשימוש בהתקן למניעת היריון, אלא רק בכלים אחרים אשר פועלים בעיקר על מניעת מפגש בין הזרע לביצית.


מומלץ להתייעץ עם רופא מומחה בתחום בכדי לוודא את היעילות של התקן תוך רחמי
במידה והנך שוקלת שימוש בהתקן למניעת היריון ומעוניינת ללמוד על יעילות השימוש בהתקן מסוג זה, תופעות לוואי, סכנות ועוד, מומלץ להיוועץ עם רופא נשים אשר יכול להציג בפנייך את המידע הזה וכן מידע על התקנים שונים או דרכים אלטרנטיביות למנוע כניסה להריון, אשר יכולות להיות יותר רלוונטיות עבורך.



המאמר באדיבות - drbaram.co.il

יום שני, 14 במאי 2018

התקן למניעת הריון IUB


מהו בכלל התקן IUB?
התקן בלרין הוא אחד מההתקנים הטובים ביותר שיש כיון שהוא לא התקן הורמונלי. נשים רבות חוששות מהתקן תוך רחמי הורמונלי כיוון שהוא יכול להשפיע לרעה על מאזן ההורמונים בגוף ולגרור תוצאות לא רצויות. כמובן שלמטבע תמיד יהיו שני צדדים ולחלק אחרי של הנשים ההתקן ההורמונלי יוכל להתאים יותר ואף להקל על כאבי המחזור אך לחלק ניכר מהנשים אין כל רצון בהתקן כזה. התקן בלרין למעשה מספק את מבוקשן כאשר מנגנון פעולתו מתבסס על הפרשת יוני נחושת ולא הורמונים.

כיצד ההתקן פועל.
התקן הבלרין פועל על ידי הפרשת יוני נחושת שממגרים את האפשרות להיכנס להיריון. ההתקן עצמו אינו בנוי בצורת T  כמו התקנים אחרים, צורתו מעוגלת יותר. כאשר יש לו חוט תיל מתכתי וגמיש מאוד שנקרא ניטינול, כאשר המבנה שלו מאוד מעוגל. המבנה העגול מונע את הנזקים שיכולים להיגרם בשהות שלו ברחם ובעיקר בהחדרה שלו שיכולה להיות כואבת ובמקרים חמורים אף לגרום לפגיעה בדופן שלה. החוט המתכתי דק מאוד ואינו מורגש מה גם שהצורה המעוגלת שלו נוחה מאוד לאורך זמן. הוא מצופה מפולימר שעליו 17 כדורי נחושת ולקצה שלו מחובר חוט פוליפרופילן שמאפשר הוצאה קלה מאוד.

יתרונות שימוש בהתקן תוך רחמי בלרין
·         התקן תוך רחמי זה מאפשר החדרה קלה מאוד. זה אולי נשמע כמו יתרון קטן יחסית אך זהו יתרון גדול מאוד שכן קוטר הצינורית הוא הכי קטן שיש, 3.2 מילימטרים, כאשר מבנה ההתקן מקל מאוד על הכאבים במהלך ההחדרה. ההחדרה מתבצעת עם צינורית דקה שלאחר מכן מוצאת החוצה ומאפשרת תנועה גמישה מאוד של ההתקן שנשאר.

·         הסכנה הגדולה של חירור הדופן מתבטלת כלא הייתה, זאת גם בגלל הגמישות של ההתקן וגם בגלל המבנה המעוגל עם הכדורים שמרכיבים אותו.

·         הסיכוי שהתקן כזה ייפלט בצורה לא רצונית נמוך מאוד. כמובן שהרחם יכול לפלוט כל דבר בלי התראה מראש אך התקן זה קטן מאוד ולא עולה כל 15 מילימטרים ולכן הסיכוי שהוא יפלוט אותו בצורה בלתי רצונית נמוך מאוד.

·         התקן זה עוזר מאוד לכאבים בזמן הווסת. הוא קטן מאוד ואין לו קצוות דקים שמגרים את דפנות הרחם מה שלמעשה עוזר מאוד מבחינה סטטיסטית מוכחת.

התקן בלרין רק עם רופא מומחה
התקן בלרין  הוא התקן ששינה את חיי הנשים בישראל והוא הופך להיות הפופולרי ביותר מבין כל הסוגים השונים. לפני שבוחרים אותו יש לעבור ייעוץ עם רופא מקצועי שיבדוק האם הוא מתאים לאישה וכמובן יבצע את ההחדרה יחד עם כל ההסברים על התחלופה שלו ותופעות הלוואי שמצריכות פנייה לרופא.